– Dansk håndværk i Bambus

Byg Med Bambus

Bambus er som byggemateriale ikke særlig udbredt i europa og slet ikke her i skandinavien. Hvis du skal lære håndværket og forstå mulighederne bambus giver, så må du på internettet, bestille bøger eller rejse ud. Bambus som byggemateriale er kæmpe stort i asien og sydamerika, selvfølgelig mest i de lande hvor de også kan gro bambussen. Men det bliver mere og mere udbredt i europa og flere og flere for øjnene op for fordelene ved at bruge bambus, især de miljømæssige fordele. Bambus og bæredygtighed kan du læse meget mere om på mange andre hjemmesider.

Der findes over 1200 bambus sorter, men kun få af dem kan bruges til at bygge med, afhængigt af hvor stærkt og stort det du skal bygge er.

Bambussen er bygget op af lange fibre, med en ydre skal som beskytter bambussen. Og selvom bambussen er meget let og hul indvendig så er den stadig stærk; Tre gange stærkere en tømmer, kan tåle mere trækkraft end stål og kan klare mere kompression end beton.

Har man disse ting i mente og tager højde for at ens konstruktion har de rigtige træk og bærepunkter, så er det ingen begrænsninger på hvad man kan bygge.

Jeg vil gerne lære fra mig både af min viden og mine færdigheder, eller hjælpe dig med dine projekter. Så har du spørgsmål så kontakt mig endelig. [email protected]